marți, 20 iulie 2010

Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010


Începând cu anul 1992, în fiecare vara, Cetatea Sighisoarei îsi retraieste trecutul datorita Festivalului Medieval. Pe stradutele înguste, sub zidurile îmbatrânite de vreme, apar intempestiv cavaleri, calugari, vrajitori, clovni si duhuri întrupate, veniti dintr-o lume în care fabulosul si teribilul traiau laolalta hranind frica dar si neostoita înclinatie spre aventura.
La fiecare editie a festivalului Evul Mediu n-a mai fost nici întâmplator, nici întunecat, nici nu a mai apartinut trecutului. Dupa sute de ani el a avut prilejul sa renasca prin tot ce a avut mai omenesc si etern: ARTA. Încercând sa reînvie o epoca ce parea apusa pentru totdeauna, Festivalul Sighisoara Medievala îsi propune sa smulga prezentului o farâma care, în decoruri de Ev Mediu si în cântece de menestreli, va fi traita de participanti ignorând efemeritatea trecerii noastre pe aceasta lume.
Importanta acestei manifestari consta în puntea de comunicare realizata prin intermediul artei, cu ajutorul genuri specifice Epocii Medievale: jocul, teatrul, dansul, muzica, nu mai putin importanta fiind diversificarea si multiplicarea formelor de comunicare culturala, care implicit faciliteaza o mai buna întelegere a fenomenului de multiculturalitate, specific Sighisoarei.

Ca în fiecare an Festivalul Sighisoara Medievala se desfasura la sfârsitul lunii iulie. Editia din 2010 se va desfasura în perioada 23 - 25 iulie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.